Atgal

Rokiškio ligoninėje svečių vizitas iš Anykščių sveikatos priežiūros įstaigų

2024 07 19

Liepos 18 d. Rokiškio rajono ligoninėje lankėsi svečiai iš Anykščių. Susitikime su Rokiškio ligoninės direktoriumi Raimundu Martinėliu bei Rokiškio Sveikatos centro koordinatore Ugne Šešelgyte dalyvavo Anykščių rajono savivaldybės ligoninės direktorius Dalius Drunga bei vyriausioji slaugytoja-administratorė Alma Pilkauskaitė , taip pat Anykščių rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPS) direktorius Kęstutis Jacunskas kartu su Anykščių Sveikatos centro koordinatore Goda Mickevičiūte. Susitikimo metu buvo aptarti sveikatos centrų veiklos principai, pasidalinta patirtimis ir iššūkiais, su kuriais susiduria sveikatos priežiūros įstaigos.

Pirmoje susitikimo dalyje buvo apartas Sveikatos centrų veiklos klausimas, kadangi Anykščių PSPC ir Rokiškio rajono ligoninė yra koordinuojančios įstaigos bei kartu ir partnerės Rokiškio Sveikatos centre. Susitikime kalbėta apie sveikatos priežiūros įstaigų atsakomybes centrų veiklose, bendradarbiavimo galimybes tarp centro įstaigų bei bendradarbiavimo kokybišką įgyvendinimą, dalintasi ruošiamų įgyvendinti projektų idėjomis. Sveikatos centrų veiklos tikslas – kokybiškesnių paslaugų užtikrinimas pacientams.
Taip pat vykusioje diskusijoje kalbėta apie kylančius iššūkius sveikatos priežiūros srityse bei įstaigų veiklose. Susitikimo dalyviai pasidalino patirtimis apie geriausias praktikas ir metodus, kurie galėtų padėti spręsti iškilusias problemas. Aptarta, kokių tikslų siekiama ateityje ir kokios yra bendros sveikatos priežiūros paslaugų tobulinimo kryptys. Diskusijų metu buvo išsakytos mintys apie galimas bendradarbiavimo sritis, kuriose abiejų regionų sveikatos priežiūros įstaigos galėtų padėti viena kitai sprendžiant problemas.

Rokiškio rajono ligoninės direktorius džiaugėsi tokiu produktyviu susitikimu su kolegomis, nes tokių susitikimų metu pasidalinama svarbia informacija, su kokiais iššūkiais susiduria kitų rajonų sveikatos priežiūros įstaigos, kaip juos sprendžia, randama bendrų sprendimų.

„Dėkoju Anykščių rajono savivaldybės ligoninės ir Anykščių pirminio sveikatos priežiūros centro atstovams, aplankiusiems mūsų ligoninę, kad turėjome galimybę aptarti kasdienėje veikloje kylančius iššūkius ir kartu ieškoti jų sprendimo būdų. Tiek mūsų, tiek svečių pasidalinta patirtis ir išmoktos pamokos bus vertingos ateityje. Tokie susitikimai tai ne tik puiki proga dalintis patirtimis bet ir aptarti bendradarbiavimo galimybes bei stiprinti tarpusavio ryšius, gerinant sveikatos priežiūros paslaugų kokybę,“ – apibendrino R. Martinėlis.